Χρησιμες Συμβουλες

Χρήσιμες Συμβουλές για την συντήρηση του Teak Deck σας.

 

  1. Στην περίπτωση που το deck σας είναι σε πολύ καλή κατάσταση ή είναι καινούργιο, καθαρίζεται με απλό σαπούνι, με σφουγγάρι ή μαλακή σκούπα. Είναι άκρως απαγορευτική η χρήση πιεστικού, διότι προκαλεί ζημιά στα μαλακά μόρια του ξύλου, αλλά κυρίως στα λάστιχα των αρμών.
  2. Εάν επιθυμείτε να επαναφέρετε το deck σας από ασημένιο – γκρι χρώμα στο φυσικό του χρώμα, χρησιμοποιείτε ειδικά σαπούνια, τα teak cleaner, το αφήνετε να στεγνώσει και το περνάτε με teak oil άχρωμο(Bondeux teak oil clear), σε ώρες που ο ήλιος δεν είναι δυνατός.
  3. Στην περίπτωση που το deck σας είναι ταλαιπωρημένο με ανάγλυφες γραμμές στο ξύλο δεν επανέρχεται στην αρχική του μορφή με teak cleaner, αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον που να εξειδικεύεται  στις κατασκευές καταστρωμμάτων teak.
  4. Τρόπος εφαρμογής του teak oil: Χρειάζεστε πινέλο, γάντια και ένα πανί, περνάτε με το πινέλο ανά τετραγωνικό το αφήνετε για λίγο να ρουφήξει όσο χρειάζεται το ξύλο και σκουπίζετε με το πανί αυτό που περισσεύει κυρίως πάνω στους αρμούς γιατί δεν απορροφάται  από λάστιχο.